7/06/2014

Magdalenes de Formatge i Bacó


Els diumenges acostumo a fer coses diferents per sopar. Aprofito per provar aquelles receptes que son o una variant salada d’una dolça, com és el cas d’aquests muffins o magdalenes salades. Jo al forn les coc amb aire, m’agrada molt més com deixa la rebosteria i tot i ser salades, la base no deixa de ser la d’una magdalena i ens ha de quedar flonja i esponjosa.

Ingredients per a 9 muffins:

140 grams de farina
10 grams de llevat royal
200 grams de formatge ratllat (El que més us agradi. Jo faig servir emental)
200 grams de bacó
1 ou
3 cullerades d'oli de gira-sol
125 ml de iogurt natural sense sucre
Una mica de sal (el que cap en 3 dits)
Una mica de bicarbonat


1. - Fregim el bacó sense usar oli, amb el seu propi greix. Ho posem en un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi la resta de greix que deixarà anar.

2. - Comencem per barrejar els sòlids. Posem en un bol la farina, el llevat, el bicarbonat, la sal, barregem i després afegim el formatge i bacó. Això ajudarà a què no se'ns baixin els trossos a la base del muffin.

3. - Seguim barrejant els ingredients líquids per altra banda. En un got barregem l'ou, el iogurt i l'oli. Donem unes voltes i reservem.

4. - Ara és moment d'ajuntar sòlids amb líquids com sempre. Hem de barrejar fins que el líquid absorbeixi tota la farina.

5 - Omplim els motlles dels muffins fins a dalt Posem al forn a 200 º amb el ventilador o amb el forn a dalt i baix durant 20 minuts. Deixem refredar en una reixeta i a menjar!

4 comentaris :

  1. Una cena estupenda, quien la pillara.
    Feliz semana

    ResponElimina
  2. Ooooooooooooooh! deu ser deliciós!! Només de pensar-hoooo mmmmmm :-))

    Jo no ho puc fer perquè tinc el forn espatllat... ja fa força temps, però no hi ha calers, així que no hi ha forn. El dia que em toqui la travessa canviaré el forn i faré aquestes receptes tan bones :-))

    ResponElimina