Ingredients per 6 persones:
Un llom de porc d’uns dos kg.
Un llom de porc d’uns dos kg.
2 Taronges
6 dents d’all
Oli, sal
3 bitxos secs picants
1.- Pelem les taronges amb un pelador de verdures o un ratllador. Tallem
les peles a trossets petits.
2.- A la batedora triturem les peles de taronja, amb el suc de les
mateixes, els alls, l’oli, la sal i els bitxos. Reservem la meitat d’aquesta
salsa.
3.- Punxem el llom de porc amb una forquilla i el col·loquem a una bossa de
plàstic d’aquestes que tanquen hermètiques, el cobrim amb la meitat de la salsa
de taronja.
4.- El deixem a la nevera un mínim de dues hores, però millor si es des de
la nit abans.
5.- Posem la carn sobre les graelles del forn. La salsa de marinar la carn,
la llencem.
A sota col·loquem un recipient ple d’aigua. Enfornar entre 200 i 220 graus
per espai de 1 a 2 hores.
6.- Revisem a meitat de la cocció per afegir aigua si fa falta o per tapar el llom amb alumini si veiem que
ja està enrossit de dalt
7.- Un cop cuit el deixem reposar 10 minuts i el tallem a talls primets
8.- Escalfem la salsa que teníem reservada i la servim a part, que cadascú
es posi la que vulgui. Compte de picarà una mica
Molt bona pinta ! Ho probarè
ResponEliminaMoltes gràcies i bones festes🎉🎉🎉🎄🎄🎄🎁🎁🎁🎁
Molt bona pinta ! Ho probarè
ResponEliminaMoltes gràcies i bones festes🎉🎉🎉🎄🎄🎄🎁🎁🎁🎁